Vad gör man?

Vad gör man på en föräldraledighet som inte alls blev som den skulle? Man sysselsätter sig med de konstigaste sakerna… Jag hade en bild om hur min ledighet skulle vara, vi skulle gå på mammagrupp, öppna förskolan, efter några månader babysim, åka till Växjö och hälsa på och mysa… Ja, det har ju inte riktigt blivit så… inga grupper startas, öppna förskolan är stängd (kyrkan håller öppet, men känns inte bra att gå med tanke på rådande omständigheter), inget babysim heller och att åka upp till Växjö är inte heller ett alternativ just nu.

När jag var yngre var jag övertygad om att jag var extrovert, sedan för ett par år sedan fick jag för mig att ”Nej, jag är nog mer introvert”. Nu har jag insett att jag är så extrovert att det smäller om mig. Den här sociala distanseringen tar knäcken på mig. Mina kompisar jobbar = ingen att umgås med på dagarna. Min familj jobbar och bor för långt bort för att det ska bli hållbart att träffa på veckobasis och jag känner inte så många i Trelleborg som också är föräldralediga. Har ett par stycken, men än så länge har det inte blivit några träffar. Mest för att jag inte landat i att bli mamma förrän nu.

Så, vad gör jag och Sofia om dagarna egentligen? Det ska jag berätta!
Cirka 08:00 vaknar madame och vill ha lite mat och därefter somnar hon om.
08:30 – 12:00 Sofia sover och jag sysselsätter mig med att kolla på Netflix (just nu; Seriemördar-dokumentärer), kolla runt lite på FB och Instagram. Om natten varit dålig sover jag en sväng efter att Sofia fått mat.
12:00 Dags för lite mat igen! Sofia får sin mat och efter det får hon antingen sitta i sin babysitter eller ligga på sin fårfäll och träna nacken. Ibland läser vi böcker och ibland ligger hon mest och kikar på vad jag håller på med (oftast är jag i ett maratonsamtal med storasyster)
13:30 Går vi ut på promenad. Jag lyssnar på podd (Vad blir det för mord?, Dålig stämning, Postpartriarkatet, P3 Historia eller P3 Dokumentär)
15:00 Vi är hemma igen och här någonstans börjar fröken fräken bli hungrig igen. Hon får lite mer mat och vi gosar lite i soffan.
16:30 Hämtar vi Bobby på jobbet
18:00 Dags att äta, igen. Våra dagar kretsar kring mat… Sofia gosar lite med pappa medan jag lagar mat och plockar lite. Älskar den stunden! Står allt som oftast och tjuvlyssnar när de leker/pratar med varann. Bobby och jag äter också nu. Sofia sitter med på golvet i sin babysitter.
21:00-23:30 Här är det maratonätande. Sofia blir väldigt hungrig av någon anledning, vilket innebär att vi maratonmatar. Runt 22:00 lägger vi Sofia i hennes säng (som står bredvid min sida av sängen). Vi säger godnatt och släcker lampan. Jag ligger oftast uppe en liten stund så att hon somnar ordentligt.
03:00 eller 05:00 vaknar Sofia och vill ha lite mer mat. Hon skriker sällan, utan gör läten som för att påtala ”Hallå, mamma. Dags att vakna jag vill ha mat…”
och sen börjar dagen om…

Älskade babysittern!! Så bra att ha!

Så vi sysselsätter oss, även om det inte blivit som jag ville/trodde, men när blir livet det? Nästa vecka ska vi träffa en gammal kompis till mig som konstigt nog också blivit mamma nu. Galet vad livet kan slås ihop även när man inte har haft kontakt! Vi tänkte ses och gå en sväng med vagnarna. Tänker även börja höra av mig till mina andra kompisar som är lediga. Jag är redo för lite social interaktion nu.

Ut på tur, aldrig sur, men alltid sovande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s